Likovni natečaj

6. LIKOVNI NATEČAJ »PORTRET«

Spoštovani udeleženci likovnega natečaja »Portret«!

Našemu javnemu pozivu ste se s 38 likovnimi deli odzvali ustvarjalke in ustvarjalci iz likovnih društev v Domžalah, Mengšu, Radomljah, Trzinu ter posamezniki. Tudi letošnji odziv je bil nad pričakovanji, kljub temu smo izpustili predizbor, tako da bodo na razstavi razstavljena vsa prispela dela. Izbor prispelih likovnih del natečaja je opravila strokovna komisija v sestavi akad. slikarja Janeza Praprotnika, akad. kiparja Romana Kosa in dipl. lik. pedagoginje Lučke Berlot. Pri ocenjevanju natečajskih del so upoštevali izvirnost likovnega izražanja, motiva ter tehnične izvedbe. Nagrajena likovna dela so dela z največ zbranimi točkami.

Na odprtju razstave natečaja, ki bo v torek, 7. marca 2017, ob 18. uri, se bodo podelile naslednje nagrade:

1. nagrada: DANICA ŠRAJ, Avtoportret, akril, 2017
samostojna avtorska razstava v Menačenkovi domačiji v programski sezoni 2017/18 in darilni bon v vrednosti 50 €, ki ga podarja Art Ljubljana, d.o.o., Trgovina z umetniškim materialom;

2. nagrada: MARCELA KOPITAR, A ti to resno, stari?, pastel, 2017
darilni bon v vrednosti 50 €, ki ga podeluje Art Ljubljana, d.o.o., Trgovina z umetniškim materialom;

3. nagrada: IDA REBULA, Bralka, akril, 2015
darilni bon v vrednosti 50 €, ki ga podeluje Art Ljubljana, d.o.o., Trgovina z umetniškim materialom.

Priznanja prejmejo:
Alojz Burja, Breda Cerar, Štefan Cerar, Nana Guberinič, Brane Murko, Silvester Zdovc.

Prosimo vas za prisotnost na odprtju razstave, da lahko predstavimo vse sodelujoče letošnjega likovnega natečaja ter podelimo nagrade in priznanja!

Hkrati vas obveščam, da bo v času odprtja predstavitev slikarskega materiala, ki ga je posebej za ta dogodek pripravil pokrovitelj našega likovnega natečaja Art Ljubljana, d.o.o., Trgovina z umetniškim materialom.

Likovna dela lahko prevzamete zadnji dan razstave 28. marca od 17.-19. ure in 29. marca od 10. - 12. ure.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav!
Katarina Rus Krušelj, kustosinja
KD Franca Bernika Domžale

Domžale, 27.2.2017


5 LIKOVNI NATEČAJ "AKVAREL"

Akvarel kot ustvarjalni izziv

V letošnjem že 5. likovnem natečaju v Menačenkovi domačiji smo sodelujočim ljubiteljskim ustvarjalcem iz Domžal in okolice predstavili akvarel kot ustvarjalni izziv, v katerem smo dali prednost predvsem tehnični izvedbi. Našemu javnemu pozivu so se s 33 likovnimi deli odzvali ustvarjalke in ustvarjalci iz likovnih društev v Domžalah, Mengšu, Radomljah, Trzinu in posamezniki. Tudi letošnji odziv sodelujočih je bil nad pričakovanji, tako številčno kot tudi po zadovoljivi likovni izvedbi. Izbor prispelih likovnih del natečaja je opravila strokovna komisija, ki je pri ocenjevanju upoštevala izvirnost likovnega izražanja in izvirnost motiva. Najboljša dela so bila na odprtju natečajske razstave 8. marca 2016 nagrajena s priznanji in nagradami, ki jih prispevalo podjetje Art Ljubljana, d.o.o., Trgovina z umetniškim materialom, medtem ko je ustvarjalki Miri Jarc z likovnim delom, za katerega je zbrala največ točk, omogočena tudi samostojna avtorska razstava v novi programski sezoni. Drugo mesto sta si delili ustvarjalki Angela Dovžan in Veronika Strašek. Priznanja so prejeli Joži Anžin, Irena Gradišnik, Vanda Grilc, Nana Guberinič, Dušan Klopčič, Brane Murko, Ana Rajer, Ida Rebula, Veronika Židanek in Tatjana Žmavc. Izbor nagrajenih akvarelov ni bil lahko delo, vsaj je vsako delo posebno na svoj način in je vanj vloženega veliko ustvarjalnega napora. Pokrovitelju natečaja in vsem sodelujočim se zahvaljujemo za večletno korektno sodelovanje pri naših likovnih natečajih, kajti brez njih jih ne bi uspešno izvedli. Drugo leto pa se zopet vračamo z novim likovnim izzivom!

Katarina Rus Krušelj, kustosinja
vodja programov v Menačenkovi domačiji
Kulturni dom Franca Bernika Domžale

Domžale, 29.2.2016
 
November 2017
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Danes
(3)
15:30
KOKO IN VELIKA SKRIVNOST
Coco
animirana družinska pustolovščina /
18:00
ČUDO
Wonder
drama
20:15
UBIJANJE SVETEGA JELENA
The Killing of a Sacred Deer
psihološki triler
 
Poišči
 
Prireditve
 
Kino
 
Otroci
 
Galerija
 
Abonma
 
Muzej
 
Glasilo Slamnik
 
Založništvo
 
Info
 
Nakup vstopnic