Galerija

Galerija Domžale

Mestni trg 1, 1230 Domžale, trgovski kompleks Vele

Odprta v času razstav: od torka do petka od 10.00 do 12.00 in od 17.00 do 19.00, ob sobotah od 10.00 do 12.00; ob praznikih, nedeljah in ponedeljkih zaprto.

Za skupine (več kot 10 oseb) po dogovoru tudi izven časa odprtosti.
Vstop prost, dodatna ponudba plačljiva.

Vodja programa Galerije Domžale:

Jurij Smole

VSTOPNINE

Mladina

Odrasli

Individualni ogled v času uradnih ur

-

-

Skupina z vodenjem

0,50

1,00

PEDAGOŠKI PROGRAMI

Mladina

-

Prvič v galeriji (30-45 min)

Tematsko vodenje s poučnimi ustvarjalnimi igrami

3+

0,50

Galerijska učna ura (45 min)

Tematsko vodenje (učni list)

OŠ, SŠ

1,00

Galerijska učna ura z ustvarjalno delavnico (90 min)

Tematsko vodenje (učni list) z ustvarjalno delavnico

OŠ, SŠ

1,50

Cene so v EUR, brez DDV, pri vstopnini in pedagoškem programu se DDV ne obračunava.

Cene programov so po osebi, spremljevalci imajo vstop prost in brezplačno udeležbo. Če ni drugače določeno, skupino predstavlja udeležba več kot 10 oseb.

Prost vstop :
- Ogledi predšolskih otrok ter otroci in mladina s posebnimi potrebami do 18 let v odpiralnem času;
- Ogledi vseh obiskovalcev ob Kulturnem prazniku (8. februar), Dnevu muzejev (18. maj), Muzejski poletni noči (tretja sobota v juniju) in Ta veseli dan kulture (3. december).

Popusti:

Invalidnim osebam in organiziranim skupinam invalidnih oseb nudimo 50 % popust za vse storitve. Med invalide uvrščamo gibalno ovirane osebe (vezani na invalidski voziček in drugače močno omejeni v gibanju), senzorno ovirane osebe (z okvarami čutil, slepi, slabovidni, gluhi…), intelektualno ovirane osebe (zaradi poškodb ali bolezni, avtisti, dislektiki…) drugače ovirane osebe (kronično prizadeti, multiple bolezni, delovni invalidi, vojni invalidi) ter osebe s posebnimi potrebami.

Prijava

Za organizirana vodstva, delavnice in pedagoški program je potrebna predhodna prijava 14 dni pred načrtovano udeležbo/dogodkom. Najavljenim skupinam nudimo vodene oglede in druge programe tudi izven odpiralnega časa.


Cenik je sprejel Svet zavoda na svoji seji 14.12.2016.

Cveta Zalokar Oražem, direktorica


april 2017

VESNA ČADEŽ

Na videz vsakdanji pejsaži – pa vendar so to mentalne, izmišljene, celo sanjske krajine, na zvit način umeščene pred gledalca. Notranja svetloba je izvor pozornosti, ki nas ujame nepripravljene, da bi zajeli tihost vsakdanjika v življenju njenih slik.

Delujejo kot moderna Arkadija, v kateri je dramatika motiva v njegovem geometrijskem ritmu, figure v njej pa v izrazito počasnem tempu kontemplirajo živobarvno atmosfero.

Kot nalašč za pomlad: imeli jo bomo tudi v Galeriji.


marec 2017

JURIJ KALAN

Njegove slike zahtevajo motrenje.

Pa začnimo: rob slike nas spusti v naslikani prizor, ki diha, ima zvok in vonj, osebe in živali nas gledajo v oči. Ocenjeni smo in hkrati v neki oddaljenosti, ki je povsod okoli prizora; vsi in vse iz prizora je v nas, sami pa nismo in ne moremo biti tam. Kot da lebdimo in opazujemo, slišimo glasove v prizoru, ki se pomešajo z našimi spomini iz podobnih situacij, a jih nenavaden potek perspektive in prostorskih ključev umešča pred nas v oknu, skozi katerega ne moremo.
Glavno vlogo imajo barve in svetlobe - kot kombinacija Kobilce, Petkovška, Kosa, Sternena in še mnogih drugih: a na današnji način.


februar 2017

DUŠAN STERLE

Mojster ambienta, ki z izborom in nanosom barv uspe kar največ vtisniti v ploskovitost platna. Z nenadkriljivo kombinacijo toplih in hladnih barv ustvarja harmonične prostore, ki ob vsakem pogledu na sliko ponudijo novo doživetje in drugo zgodbo.

Sledi barv so dinamika, ki motivom dajejo živost in se ob vsakem pogledu drugače sestavijo. Prav zaradi gestualnosti barvnih nanosov, so njegova platna optimistične svetlobne opne, ki tudi pozimi vzbujajo tople občutke spomladanskega obilja, ki prihaja.

Kako pokrajino ali veduto prevesti v pogovor z barvami, bomo vprašali prekaljenega slikarja, ki z mojstrsko naslikanim pove skoraj vse.


januar 2017

VOJKO ALEKSIČ

Vojkov čopič je mešalna miza in video zapisi so barve, s katerimi slika. Glasba, v kateri sodeluje, je včasih zakrivljena perspektiva, drugič je zgodba ali izpoved.
Obvladovanje filmskega jezika in video medija v kombinaciji z glasbo, je zahtevna umetnost, ki v gledalcu poraja številna vprašanja in nudi zanimive interpretacije.
Večplastnost njegovih videov bo osrednja tema našega zanimanja: ste se že vprašali, kako nastane video klip? Ali pa: kako ideje, izražene z glasbo, podpreti s gibljivo sliko in obratno? Kje najti posnetke in kako jih narediti?
Mogoče pa je odgovor v platnih, ki pričajo o tem, da je vse skupaj slikarstvo – a na poseben način.


december 2016

BLAŽ ZUPANČIČ


Vlaki. Prostor.
Barva in svetloba. Blaž.
Sprožilec, sprožilec.
Pogled naprej, bliža se..
Sprožilec. Neponovljivo..
Blaž. Vlak.

Nevihta in potem hladen, čist zrak in Blaž. Sprožilec.
Ostrina vida, ki ne spregleda najdragocenejših in najmanjših detajlov. Blaž. Povečevalo in temeljit razmislek.
Grafike brez omejitev; barve v hitrosti, Doppler svetlobe. Blaž.


november 2016

VERA TERSTENJAK JOVIČIĆ


Novi cikel slik je kopanje po spominih, ki so na zanimiv likovni način izraženi v Verinih platnih. Skupaj bomo odkrivali vse tisto, kar je slikarko vodilo v preteklost in v podobe njenih davnih občutkov, doživetij in oseb njenega razgibanega življenja.

Kako poustvariti dogodek? Kako pričarati vonj ali pa toploto, ki se je zgodila davno tega?

Katere barve pričarajo posebnost nekega dogodka ali opišejo tišino propadajoče graščine? Kako naslikati trepetanje topolovih listov, ki so še obrnjeni od popoldanske pripeke in nihajo v sapi predvečernega vetra?
Na najbolj skrivnostno in zanimivo vprašanje dobimo odgovor na odprtju njene razstave Spominov.


oktober 2016

METOD FRLIC

Umetnost, ki v nas zbuja razmišljanje, spraševanje, tudi zgražanje in hkrati občutke popolne estetike oblike, je prepoznavna vsebina kiparstva Metoda Frlica.

Mož, ki se veliko smeje, v sebi skriva občutljivega in kritičnega udeleženca v kaosu življenja. Lahko bi ga označili kot kanal skozi katerega se pridrsajo likovne podobe vsakdanjih vprašanj, humorni in sarkastični kipi ali postavitve, ki si jih bomo še dolgo zapomnili.

Njegova sporočilnost je jasna in odločna, obvladovanje prostora in kiparstva sta popolni, zato so užitki ob obisku vrhunske Metodove razstave še toliko slajši in trajnejši.

 

 
Avgust 2017
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Danes
(1)
20:30
FRANTZ
Frantz
drama
12-18
Drugi naslov
Drugi izvirni naslov
komedija
01-08
Naslov novice
Izvirni naslov
Drama
 
Poišči
 
Prireditve
 
Kino
 
Otroci
 
Galerija
 
Abonma
 
Muzej
 
Glasilo Slamnik
 
Založništvo
 
Info
 
Nakup vstopnic