Kulturni dnevi

KULTURNI DAN PO DOMŽALSKO

V šolskem letu 2017/18 bomo prvič ponudili tri različice vsebinsko bogatih kulturnih in tehniških dni. Naše mesto namreč skriva mnogo zanimivosti in prav je, da jih spoznajo tudi mlade generacije!

Slamnikarski sprehod /OŠ, SŠ
Med raziskovalnim sprehodom skozi mesto bomo čas zavrteli nazaj in skočili v obdobje, ko so bile domžalske ulice precej drugačne kot danes. Na sprehodu bodo mladi spoznali okoliščine, ki so botrovale k nastanku Domžal, s pomočjo različnih nalog in pripomočkov bodo opazovali kako se je mesto spreminjalo skozi čas in kako je na spremembe vplivalo slamnikarstvo.

Domžalski kulturni potep / OŠ, SŠ
Sestavite si svoj kulturni dan in se odpravite na potep po raznolikih kulturnih prizoriščih v središču našega mesta! Izbirate lahko med programi, ki jih nudimo v Mestnem kinu Domžale, Galeriji Domžale, Slamnikarskem muzeju in Menačenkovi domačiji. Glede na vaše želje in interese se dogovorimo o vsebinskih poudarkih dneva dejavnosti. Program je primeren tudi za večje skupine oz. tri oddelke hkrati.

Kino dan / OŠ
Vsak je že kdaj obiskal kino, le redki pa vedo, kaj vse se mora zgoditi, da do filmske projekcije sploh pride. Od kod prihaja zvok in slika, kdo je kinooperater in kakšni zanimivi pripomočki se skrivajo v njegovi kabini? Odgovore na vsa vprašanje in še marsikaj drugega boste izvedeli v okviru »kino dneva«.Ideja o programu »Kulturni dan po domžalsko« je nastala na podlagi dosedanje široke ponudbe KD Franca Bernika. Naš zavod ima namreč pod svojim okriljem pet vsebinsko zelo različnih enot, vse pa so nekako povezane z razvojem kulture v Domžalah. Zaradi te raznolikosti, bi obiskovalcem lahko ponudili več različic kulturnih dni, vsaka različica bi imela poudarek na določeni enoti (obiskovalci lahko program svojega obiska prilagodijo npr. trenutni obravnavani snovi v šoli, interesom svoje skupine …). Program »kulturni dan po domžalsko« bi bil torej namenjen okoliškim šolam in ustanovam, z določenimi privlačnimi dejavnostmi in specifikami programa, pa bi skušali privabiti tudi skupine iz nekoliko bolj oddaljenih krajev.

V šolskem letu 2017/18 bomo prvič ponudili tri različice kulturnih/tehniških dni.

1. Slamnikarski sprehod / OŠ, SŠ

Med raziskovalnim sprehodom skozi mesto bomo čas zavrteli nazaj in skočili v obdobje, ko so bile domžalske ulice precej drugačne kot danes. Na sprehodu bodo mladi spoznali okoliščine, ki so botrovale k nastanku Domžal, s pomočjo različnih nalog in pripomočkov bodo opazovali kako se je mesto spreminjalo skozi čas in kako je na spremembe vplivalo slamnikarstvo. Obiskali bodo slamnikarski muzej in se podrobneje seznanili s tem pomembnim delom kulturne dediščine.

Program je odlična priložnost za medpredmetno povezovanje družbe/geografije, zgodovine in likovne umetnosti (preko arhitekture). Raziskovanje vključuje terensko orientacijo, opazovanje, skiciranje in druge zanimive aktivnosti …

Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 5 eur (vključeno strokovno vodstvo, vstopnina v muzej, delovni listi)
Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice.


2. Domžalski kulturni potep / OŠ, SŠ

Sestavite si svoj kulturni dan in se odpravite na potep po raznolikih kulturnih prizoriščih v središču našega mesta!

Izbirate lahko med programi, ki jih nudimo v Mestnem kinu Domžale, Galeriji Domžale, Slamnikarskem muzeju in Menačenkovi domačiji. Glede na vaše želje in interese se dogovorimo o vsebinskih poudarkih dneva dejavnosti.

Program je odlična priložnost za medpredmetno povezovanje, saj omogoča obisk raznolikih kulturnih ustanov, kjer se povezujejo vsebine s področja zgodovine/družbe, gospodarstva, tehnike, filmske, glasbene in likovne umetnosti …

Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 5 eur (vključeno strokovno vodstvo, vstopnine, delovni listi)
Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice.
*Program je primeren tudi za večje skupine oz. tri oddelke hkrati.


3. Kino dan / OŠ

Vsak je že kdaj obiskal kino, le redki pa vedo, kaj vse se mora zgoditi, da do filmske projekcije sploh pride. Od kod prihaja zvok in slika, kdo je kinooperater in kakšni zanimivi pripomočki se skrivajo v njegovi kabini? Odgovore na vsa vprašanje in še marsikaj drugega boste izvedeli v okviru »kino dneva«. Po ogledu izbranega filma namreč sledi pogovor, ogled ostalih prostorov v našem kinu in ustvarjalne delavnice (optične igrače/filmski plakat/strip/animacija).

Program je odlična priložnost za medpredmetno povezovanje likovne umetnosti, tehnike, slovenskega jezika, glasbene umetnosti. Tekom dneva bomo učence spodbujali k aktivni udeležbi v pogovoru, razvijanju kritičnega mišljenja, razmišljali bodo o svojih čustvih in doživetjih, spoznavali tehnologijo v povezavi s čutili, razvijali ustvarjalnost …

Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 6 eur (vključena kino vstopnica, vodstvo in delavnica)


 
Marec 2018
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Danes
(2)
18:00
FOXTROT
Foxtrot
drama
20:15
ODRAŠČANJE
dokumentarni film
 
Poišči
 
Prireditve
 
Kino
 
Otroci
 
Galerija
 
Abonma
 
Muzej
 
Glasilo Slamnik
 
Založništvo
 
Info
 
Nakup vstopnic