Bobri na potepu
26. marec – 9. april 2022
Festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri se že sedmič odpravlja na potep. KD Franca Bernika Domžale, Mestni kino Domžale, Galerija Domžale, Menačenkova domačija in Slamnikarski muzej se pridružujejo festivalu, ki se iz prestolnice seli tudi v Domžale. Od 26. marca do 9. aprila 20222 se bo zvrstila kopica prireditev za šole in za družine. Tema Bobrov je tokrat ILUSTRACIJA in PRIPOVEDOVANJE.

INFOMACIJE:
Vse prireditve v okviru Bobrov so brezplačne, prijave šol in vrtcev pa bomo sprejemali na začetku meseca marca 2022, ko bodo na voljo tudi brezplačne vstopnice za prireditve za družine. Za udeležbo na prireditvah za VRTCE in ŠOLE je obvezna prijava, za prireditve, označene z napisom ZA DRUŽINE, pa morate prevzeti brezplačne vstopnice. Prijave so mogoče od 1.3.2022 naprej. Od tega dne so na voljo tudi brezplačne vstopnice za filme in predstave v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale ter Mestnem kinu Domžale.

Za dogodke, ki so namenjene vrtcem in šolam se lahko prijavite na naslednje elektronske naslove:
Menačenkova domačija in Slamnikarski muzej / menacenk@kd-domzale.si
Galerija Domžale / galerija@kd-domzale.si
KD Franca Bernika in Mestni kino Domžale / simona@kd-domzale.si

Podrobnejše informacije o Bobrih lahko dobite preko elektronske pošte simona@kd-domzale.si ali preko telefona 01/722 50 50.

KD FRANCA BERNIKA

sobota, 26. marec / 10.00 / ZA DRUŽINE
Maša Ogrizek: LJUBO DOMA
lutkovna predstava / Hiša otrok in umetnosti in Društvo kreativcev Tobiro / režija: Miha Arh / igra in animacija: Miha Arh / 30' / primerno za starost: 4+ / Avtorski projekt Mihe Arha, ki pred očmi gledalcev iz leesenih kock njih sestavi vilo, stolpnico, stopnice, avto, omaro, mizo … in na ta način domiselno združuje preprostost likovnega izraza in brezmejnost domišljije.

sobota, 2. april / 10.00 / ZA DRUŽINE
Po motivih Debele pekovke Petra Svetine: VES SVET JE MARMELADA
lutkovna predstava / Pripovedno gledališče Gospodične Bazilike / režija: Katja Povše / igra: Katja Povše / 35' / primerno za starost: 4+ / Kaj se zgodi, ko vlak odpelje gospodični Baziliki kovčke, kravo Lisko in dežnik? Namesto njene prtljage pa jo na postaji pričaka velik lesen zaboj z neznano vsebino.

sobota, 2. april / 17.00 / ZA DRUŽINE
Boštjan Gorenc – Pižama: REFORMATORJI NA ODRU
reformatorska komedija s srečnim koncem / Cankarjev dom, Zavod Škrateljc, Kulturni dom Krško / igrata: Boštjan Gorenc – Pižama in Nik Škrlec / 55' / primerno za starost: 10+ / Vas zanima, kako smo Slovenci dobili prvo Biblijo Jurija Dalmatina in prvo slovnico Adama Bohoriča? Drama, zapleti, pogum in vizija velikih ljudi bodo v odrski adaptaciji stripa navdušili mlade in odrasle.


MESTNI KINO DOMŽALE

sobota, 26. marec / 16.00 + USTVARJALNA DELAVNICA / ZA DRUŽINE
TUDI MIŠI GREDO V NEBESA
družinski animirani film / Myši patří do nebe / režija: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček / scenarij: Alice Nellis, Richard Malatinský / slovenski glasovi: Maja Kunšič, Gašper Jarni, Primož Pirnat, Blaž Šef, Matej Puc, Vesna Pernarčič, Gašper Malnar, Asja Kahrimanovič-Babnik / 2021, Češka, Slovaška, Poljska, Francija / distribucija: Društvo 2 koluta / 87' / sinhronizirano, 6+ / Bojevita miška Hopka in plahi lisjak Beloprsec se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih in nam pokažeta, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega.

petek, 8. april / 18.00 + DELAVNICA VR OČALA / ZA DRUŽINE
PRVI SNEG
mladinski film / režija: Hamy Ramezan / scenarij: Hamy Ramezan, Antti Rautava / igrajo: Aran-Sina Keshvari, Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Kimiya Eskandari / 2020, Finska / distribucija: Demiurg / 82' / podnapisi, 11+ / Prvi šolski dnevi, pustolovščine z najboljšim prijateljem, druženja s sosedi, zeleni finski gozdovi in kako osvojiti dekle – vse to sestavlja vsakdan Ramina, medtem ko z družino čaka na odobritev azila. Tiho negotovost odganjajo družinski objemi, spodbudni pogledi in srčni nasmehi.

sobota, 9. april / 10.00 + USTVARJALNA DELAVNICA / ZA DRUŽINE
POTEPANJE PAPIRNATEGA ZMAJA
kratki animirani filmi / različni avtorji / program: Koyaa – izmuzljiv papir, G. Noč ima prost dan, Zmaj, Tok tok, Mitch-match, Oblačno, Princ Ki-Ki-Do: Begunec / 2021, Slovenija, Litva, Češka, Hrvaška, Madžarska / distribucija: Društvo 2 koluta / 34' / brez dialogov, 4+ / Sporočilno in likovno raznolik program kratkih animiranih filmov s festivala animiranega filma Animateka.


GALERIJA DOMŽALE

med 28. marcem in 8. aprilom / za VRTCE in ŠOLE
Gernot Fischer Kondratovich, Jure Markota: DOMŽALSKO VPRAŠANJE
delavnice in vodenje po slikarsko-kiparski razstavi / med 28. marcem in 8. aprilom / primerno za vrtec, OŠ in SŠ / Vodenje in delavnica, na kateri se bomo spoznali z različnimi umetniškimi tehnikami in materiali.

SLAMNIKARSKI MUZEJ

sobota, 9. april / 11.00 + POGOVOR Z USTVARJALCI / ZA DRUŽINE
Barbara Zonta: SLAMNIKARSKA ZGODBA
pripovedna predstava s kamišibajem / KD Franca Bernika, Slamnikarski muzej Domžale / idejna zasnova: Katarina Rus Krušelj / zgodba: Barbara Zonta / ilustracije: Anja Jesenovec / igra in pripoveduje: Barbara Zonta / glasbeni aranžma in izvedba: Tomaž Marič / 30' / primerno za starost 3+ / Zgodba o deklici Neži, ki ji mama sešije čudovit slamnik, za katerega pa kmalu ugotovi, da je zelo poseben. 


MENAČENKOVA DOMAČIJA

med 4. in 8. aprilom / za VRTCE in ŠOLE
MOJA FOTOZGODBA
Janez Medvešek: Tu smo doma – vodstvo po fotografski razstavi z delavnico / od 4. do 8. aprila 2022 v dopoldanskem času, s predhodno najavo najkasneje do 1. aprila (za en dogodek sprejmemo en razred) / OŠ 3 in SŠ / 90' / Sprehod po fotografski razstavi domačina in popotnika Janeza Medveška, ki s fotoaparatom sistematično raziskuje slovenske pokrajine. V delavnici bomo raziskovali in ustvarjali lastne slikovne pripovedi z različnimi načini in materiali.

ARHIV: BOBRI NA POTEPU 


 
Julij 2022
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31