Sezona 2018 / 2019

RAZNOLIKI SVETOVI LIKOVNE USTVARJALNOSTI
Razstavna sezona 2018 – 2019

Galerija Domžale je naš osrednji prostor za druženje z likovnimi in vizualnimi umetnostmi na najvišjem nivoju. Vsem, ki se trudimo, da bi bile razstave v sezonskem programu čim bolj zanimive in pestre, je skupen cilj, da izkušnjo obiskovalca oblikujemo z jasnostjo, primerno postavitvijo in aktualnostjo. 
Naš program je usmerjen v ponovno približanje likovnega in vizualnega širši publiki. S pogovori z ustvarjalci želimo v živo in z neposredno  komunikacijo vsakomur omogočiti razumevanje razstavljenega in stik z umetniki.  Ker so razstavljena dela tista, ki v resnici najbolje predstavljajo avtorja in njegovo delo, se trudimo dela čim bolje  postaviti, v času razstav pa ponuditi oporo k interpretaciji videnega. Če ste odprtje zamudili, si pogovor lahko ogledate na spletni strani domžalec.si, v Galeriji pa si pogledate dela.
Spremljevalni in nadvse uspešni projekt Galerija na potepu, nas organizirano in strokovno  popelje na razstave likovnih del doma in v tujino, da bi si razširili in nadgradili naše vedenje o vsem vidnem, ki nas obdaja. Razstave obiskujemo zato, ker je to pomembno in nam obiskovalcem v užitek. Stalen stik z likovno umetnostjo nam zagotovljeno lepša življenje in krepi duha.
Letošnji prvi obisk bo doma -  v Narodni galeriji in Galeriji Jakopič, kmalu za tem pa bomo obiskali Dunaj in razstavi del Schieleja in Klimta. Nadaljevali bomo v istem tempu kot do sedaj, s pozornostjo do velikih imen likovne umetnosti.
Novo sezono razstav v Galeriji Domžale bo odprl akademik prof. dr. Jožef Muhovič, akademski slikar, ki nas bo gostil z monumentalnimi platni, do konca leta bomo razstavili še skupino slikarjev okoli Jožeta Šubica in slikarko Mileno Kafol. Po novem letu nas bosta v pomlad podžgala Partnergarnelen iz Avstrije, za njima pa bomo gostili Domna Frasa, nenavadnega umetnika, ki nam bo med drugim razložil kako se naredi črko. 
Kipar in večmedijski umetnik mojster Damjan Kracina nam bo svoje odbitke predstavil marca, sezono pa bo zaključila fotografska razstava Petra Raucha. 
Vse razstavljeno bo zelo zanimivo, še zlasti v kombinaciji s pogovori na katere ste – draga publika prijazno vabljeni!   Povabite še prijatelje!

Vodja programa Galerije Domžale Jurij Smole, akad.kipar


Akademik dr. JOŽEF MUHOVIČ
OKTOBER 2018

Zelo redko se zgodi, da v Galeriji Domžale razstavlja Akademik, a tokrat imamo zaradi
vztrajnosti srečo. Našo novo sezono bo pričela razstava slik Akademika prof. dr. Jožefa Muhoviča, akademskega slikarja, likovnega teoretika in filozofa, avtorja, ki v sebi združuje lok izjemno domišljenega in analitičnega duha ter puščice njegovih monumentalnih del. Kot avtor Leksikona likovne teorije, tega gigantskega temeljnega likovnega dela, se nam bo predstavil s svojim slikarstvom, ki na občutljiv likovni način posreduje tudi veliko tistega, kar je zapisal v Leksikon.
Razstava nam bo ponudila, kot avtor sam pravi, postavitev iz veselja in prav takih razstav se najbolj veselimo. Pogovor z Akademikom  bo zares poseben dogodek.JOŽE ŠUBIC IN KOLEGI
NOVEMBER 2018

Skupina slikarjev okoli Jožeta Šubica se bo predstavila z zelo raznolikimi in zanimivimi deli, ki
nastajajo v domačem in mednarodnem okolju. Razstava, ki smo jo načrtovali že pred časom, bo tako ponudila svojo zrelo obliko v kateri je združen užitek v umetnosti, s pestrostjo osebnih izrazov avtorjev. Sodelujejo še: Klemen Brun, Ina  Loitzl, Andrea Kopecki in Etko Tutta.
Skupinske predstavitve pri nas niso pogoste, zato bo ta še toliko bolj zanimiva!MILENA KAFOL
DECEMBER 2018
Nenavadno, občutljivo  slikarstvo Milene Kafol nam bo popestrilo zimska razmišljanja o barvi, prostoru, teksturi in kompoziciji. V predprazničen čas nam bo prinesla toplo žarenje in pomisel o svetlobi, ki obeta pomlad in nas vse drži pokonci…FRANK KROPIUNIK TOMASSETTI IN PARTNERGARNELEN
JANUAR 2019

Kreativnost, ki nas lahko navduši, nam bo olepšala vstop v novo leto z akcijami in deli umetniškega kolektiva »PARTNERGARNELEN« iz Gmünda v Avstriji. Nadrealistično, avtomatistično, asociativno, impulzivno slikarstvo, ali bolje rečeno likovna akcija, ki skuša obvladovati geste in materiale, trenutek in njegov dih, ki se sprostita. 
Vse to pride iz Avstrije?
Natürlich!DOMEN FRAS
FEBRUAR 2019


Februarska poslastica nas odpelje v veliko polje likovnega izražanja, ki mu je ime »Vizualno komuniciranje«. Razstavljal bo umetnik, ki mu v tej veji likovnega izražanja uspeva biti svež, inovativen, tudi provokativen, pa kljub vsemu izjemno domišljen in profesionalen. Pogovor z njim nam bo odkril vse o tem, kako zgraditi črko, kako besedilo umestiti v vizualno sporočilo ali s čim predstaviti osebo na njeni posetnici.
DAMJAN KRACINA
MAREC 2019

Mojster prostorskih postavitev, sarkazmov in zlitja kiparstva z drugimi sodobnimi likovnimi izrazili Damjan Kracina, nam bo po odmevnih razstavah doma in v tujini predstavil svoja dela v spomladanskem delu sezone. Če še kdo, potem on uteleša ideje o kritičnem, jedkem in ne preveč resnem obravnavanju nalog Inštituta za domače raziskave. Vsekakor se nam bodo dela zelo dobro vtisnila v spomin s svojim temeljitim razmislekom o nas samih in vseh nesmislih, ki jih ta moment nujno potrebujemo.
PETER RAUCH
APRIL 2019

Fotografije Petra Raucha zaokrožajo letošnjo sezono razstav v Galeriji Domžale in pritiskajo piko iz fotografij, ki ploskev in prostor pred nami, na samo njemu logičen način, ponovno in drugače konstruirajo. Prav nova konstrukcija daje celoti drugo – nenavadno svetlobo, ki pojema v čistini atmosfere okoli predmetnosti, ki nas zanima. Pristop k fotografiji, kot ga nismo vajeni, nam vzbudi vprašanja, katerih odgovore slišimo na odprtju razstave.


 
Junij 2019
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 
 
Danes
(0)